Chokladkaka.

Du behöver :
200 gram smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
4 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
 
Topping :
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljussirap
100 gram mörk choklad
 
Gör så här :
Ställ ugnen 175 grader.
Smält smöret och låt de svalna. Vipsa ägg och socker pösigt. När smöret svalnat häller du det i äggblandningen och rör om.
 
Blanda de torra ingredienser och vänd ner i äggblandningen, häll upp i en form på cirka 35*25 cm. Kakorna ska bli ganska tunna- och grädda i mitten av ugnen i cirka15- 20 minuter. Låt sedan svalna medan du gör toppingen.
 
Topping:
Koka upp grädde, socker och sirap  tills smeten tjocknar något, vispa / rör om under tiden. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen, rör tills allt har blivit en smidig smet. Låt svalna så att toppingen tjocknar innan du breder ut den över kakan.
 
Förvara sedan kakan i kylen eller frys in i lagom stora kakor.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0