Prov tur.


Här tar vi en provtur i bilen har precis satt in den andra bilbarnstolen känns riktigt bra att vi nu har 2 bilar som Denwer kan åka med i.

När vi ändå var ute och åkte så passade på att stanna till vid silkiosken för att köpa oss varsin glass.



I måndags slutade jag tidigt så Ted och Denwer kom in till Lidköping så vi kunde gå en sväng på stan tillsammans skulle även åka och storhandla mat.

Det var riktigt varmt i bilen men vi hade såklart med en flaska med vatten till Denwer mmmm han njöt riktigt ordentligt av det svala vattnet.



Oljat möblerna.

Vi har äntligen fått tummen ur och börjat olja in våra utemöbler det står nu några stolar och ett lite bord på tork i garaget, undra när dom kan vara färdiga?

Vill inte ta alla möbler samtidigt då vi inte har något att sitta på annars så just nu har vi 2 stolar och det stora bordet kvar på balkongen, vill gärna olja in dom så snart som möjligt så det är gjort och man inte behöver tänka på det längre..




Räkor och vin

För några dagar sen lyxade vi till det lite och åt ägg och räksmörgåsar tillsammans med vin.


Ted´s smörgåsar.


Min smörgås.

Gissa vem som inte är så förtjust i räkor.....?


Jag har precis börjat lära mig att äta kokt ägg lite mer, har väldigt svårt för själva äggulan men äggvitan är helt okej där äv betydligt mindre gult på min smörgås.

Om ni tycker att äggulan ser ovanligt gul ut så beror det på att äggen kommer från min mammas höns som går fritt  och får äta gräs kokta potatisar bröd hönsfoder mm gott, man kanske inte tror att det ska göra någon skillnad men det gör det.






Lägg dina kort rätt.

Senare på kvällen hittade vi två kortlekar som låg och skräpade så vi blandade ihop dom och började spela något som kallas Hollywood, något jag aldrig tidigare spelat men som jag gärna gör om igen.


Att spela en omgång Hollywood tog ca 1h30m om det nu inte tog längre tid fast det hände mycket och det var flera olika moment så man blev definitivt inte uttråkad, det gällde att vara med hela tiden.


En mycket trött kortspelare som tillslut somnade i mitt knä.

Under resten av kvällen spelade vi Hollywood och pratade om både det ena och det andra.

Med andra ord så hade vi en mycket trevlig och bra midsommarafton.




Efter maten.

När alla var riktig mätta och belåtna (eller snarare övermätta men belåtna) så spelade vi lite yatzy och hade riktigt trevligt.




Denwer och Rivher delade stol en stund, Denwer passade på att gosa och krama  Rivher lite för att sedan busa en stund.


Fram med vagnen och ut på promenad dom flesta började bli lite trötta och hängiga efter maten så vi tog ett litet varv i naturen, som tur var så höll det upp och solen sken en liten stund på oss där vi gick.

Sen var det allt jordgubbs och paj time.


Jordgubbar med grädde det är bara så gott och något som jag tror att dom flesta som firar midsommar har på bordet.


Rabarberpaj och vaniljsås.

Testade ett nytt recept på pajen och det blev verkligen jätte gott.



 




Vår midsommar.

Självklart så jobbade både jag och Ted på midsommarafton och Denwer var hos mormor och morfar under tiden. Efter jag slutat åkte jag såklat och hämtade Denwer, fick honom till att somna för att sedan börja med maten.



När alla hade kommit så hjälptes vi åt att fixa all den goda maten det fanns verkligen något till alla och lite till.


Färskpotatis, bearnaise dipp kött och grönsaksgratäng.

Så här såg min midsommar tallrik ut mmmm det var helt underbart gott, färskpotatis är bland det bästa jag vet.

Vi åt och åt och åt tills vi var jätte mätta men fram kom godis skålen ändå och jag tror nog att alla var i den och åt.




Mycket.

Mycket att göra ska göra iordning inför morgon dagen åt barnvakterna som ska ha Denwer när jag och Ted är och jobbar.


Snart går många på semester och sommar jobbarna hoppar in, längtar redan nu efter min semester men jag går senar så jag får vänta ett tag till.

Skulle vara så skönt att få vara hemma tillsammans med Ted och Denwer och känna att man orkar och har ordentligt med tid att umgår med dom.

Katten.


Zingo har kommit på att han kan gå uppe på balkongräcket vilket Denwer tycker är väldigt spännande.


Här har katten fått syn på taket som jag säkert tror att han kommer hoppa upp på någon dag, jag han hindra honom den här gången.

Utomhus teater.

I helgen var vi på teater på Kopparbolet detta är en utomhus teater så det gäller att vädret är bra, detta året hade vi jätte tur det var soligt under hela föreställningen.


Vi satt längst bak då vi var lite sena och inte han få någon annan plats.
På denna bild är det paus då man har möjlighet att köpa fika eller korv med bröd.


Teatern ligger ganska så nära vattnet så det drar lite kalla vindar emellan men det är väldigt mysigt ändå.


Här är teatern i full gång det var väldigt många åskådare i år, knappt att vi fick någon parkeringsplats på ängen.


Även farmor var med på teater och följde med Denwer runt på massa bus, han skrattade och hade jätte roligt när Rivher kom och sprang runt honom där han satt i sin stol.



jobb.

Imorgon är jag åter igen på jobbet vet redan nu att det är en heldel att göra för mig där imorgon då jag var där idag och tjuv kikade lite.

Har sovmorgon imorgon det ska bli riktigt skönt känner att jag är helt slut efter den här långa men roliga dagen.

Hoppas det blir sol imorgon kan gärna tänka mig att äta frukost ute på balkongen imorgon.

Barnvagn.

Idag har vi fart runt lite både här och där vi började dagen i Lidköping där vi handlade lite på rean åt Denwer, sen for vi vidare till Skövde då vi skulle byta ett par skor där.

Passade såklart på att gå in i en massa roliga butiker även här, både jag och Ted hittade lite saker på Cubus alltid lika roligt att fynda.....

Smet in en sväng på Babyproffsen och hittade en vagn till Denwer han behövde verkligen en ny, vi har länge försökt hitta någon bättre begagnad åt honom men det finns inte någon som verkar vilja sälja sina vagn nu så vi fick köpa en sprillans ny.

Det blev denna fina fast såklart tog vi den inte i rött utan det blev en beige istället, har självklart test kört den under dagen och vi känner oss riktigt nöjda. 


Student i Lidköping.

Idag var det student i Lidköping själv så såg jag inte speciellt mycket utav detta då jag jobbade men jag hörde en del, dom sjöng och ropade så det hördes ända in i butiken.

Precis som det ska vara.

GRATTIS till alla studenter.


När jag åkte hem från jobbet höll dom fortfarande på att åka runt på sina släp, så när jag skulle åka ut från parkeringen var det en jätte lång kö med bilar som stod och väntade på att få åka.

Men efter en lång väntan fick även jag fara hemåt.


Detta har hänt.

Nu har vi grillat och ätit jätte god mat, grillade revbensspjäll, blandade rotfrukter i ugnen tillsammans med en kall bearnaise dippsås mmm extremt gott var det hade gärna ätit lite till men jag orkade bara inte.

Till efterrätt blev det grillade marshmallows, nötkräm och mariekex, det var nästan ännu godare.


Denwer har ätit och somnade för en liten stund sedan, han har börjat vara uppe så sent nu för tiden och jag vet inte riktigt varför idag hade han ändå bara sovit en gång ganska så tidigt och borde vara jätte trött men han vägrade att somna precis som igår.

Ska försöka ta mig till sängen strax så jag orkar upp i morgon måste slänga mig i duschen innan jag åker till jobbet och jag vet med mig att jag inte direkt är den snabbaste personen i världen utan snarare tvärt om.

Så jag måste verkligen orka upp i tid så jag hinner.

Hett arbete.

På jobbet idag var det helt otroligt varmt först trodde jag att jag var på väg att bli sjuk började må illa och blev alldeles yr, kände att det var svårt att andas.

Efter ett tag blev jag bara varmare och varmare vilket var lite konstig jag som nästan alltid går runt och fryser på jobbet, till slut när jag var nere på lagret och lagrade så så fick jag slänga av mig min kofta och försöka svalka av mig lite viket helt klart hjälpte.

När jag kom upp igen efter all lagring så sa min chef att hon också tyckte att det var riktigt varmt och att även hon känt sig dålig pga detta. Det är nästan alltid något fel på vårat fläktsystem det är nästan aldrig lagom varmt hos oss men nu är det farligt varm, hoppas det rättar till sig snart bara orkar knappt en sådan dag till.


Här kommer rullstolen.

När vi var på väg hem från Ica och stod och väntade på att alla bilar skulle åka förbi så även vi kunde åka ut på E20 såg vi en mycket rolig och märklig grej, nämligen.........



Jag bad Ted  att köra ikapp så jag kunde ta en bild på detta.......det är inte varje dag man ser någon frakta en rullstol på detta vis.



En liten fika.

Idag  fick jag mycket trevligt besök på jobbet som tur var så slutade jag bara 10min efter att jag träffat dom så vi beslutade oss för att ses en sväng efter jobbet.



Så när jag kom ut från mitt jobb beslöt vi oss för att ta en liten fika och prata lite grann.

Det blev en av mina favorit kakor snickerskakan för min del.


Kina Buffé

Vi fortsatte att fira Nationaldagen med att åka till Skövde tillsammans med Sanna och Dennis, Denwer hade vi lämnat hos sin farmor för en övernattning.

Det var allt på tiden att vi hade lite egen vuxentid det händer inte allt för ofta men är väl behövt.


Ted och Dennis mat......Det fina med buffe är att man kan ta så många gånger man vill av vad man vill viket passade oss alla helt utmärkt.

Det fanns något för alla.


Min och Sannas "mat" eller snarare efterrätt friterad banan med sirap och glass mmmm den klara favoriten hos oss.

Tyvärr så hade vi bara 1.5 timmar på oss att äta  men vi hade nog lätt kunnat sitta där i 2 timmar till, inte för att vi behövde stressa jätte mycket men vi hade hunit prata lite mer om vi suttit längre.

Tror att alla som var med håller med mig om att det var ett riktigt bra och service inriktat ställe vi var på.



Det blir Tummen upp, hit går vi fler gånger.




Jan Guillou.

När vi satt och tittade på tornerspelen som allra mest så upptäckte Dennis att Jan Guillou satt bakom oss, han skulle senare under dagen hålla ett föredrag här på Medeltidens Värld.






När vi sen stod och pratade och såg på när barnen klättrade runt på en slags hinderbana så kom Jan Guillou och ställde sig nästan rakt framför oss-

Jag som hade kameran i fickan var nu snabb och han knäppa 2 bilder på honom men han drog ganska så snabbt tyvärr, han till råga på allt nästan snubbla över Sanna som satt och letade efter sin kamera under vagnen.

Sanna du ska få bilderna av mig bara så du vet.......=)




Medeldidens Värld.

Under nationaldagen var vi på Medeltidens värld och firade, dom hade fått upp ganska så mycket nya hus sen sist vi var där.




Här är några av det nya husen, fanns betydligt fler men jag är alldeles för seg med kameran.




Vid 3 tiden var det dags för tornerspel vi hamnade tyvärr på den sida som all sand rök åt men vi var glada och nöjda ändå, fick hålla för ögonen ibland bara.


Denwer gillade att hänga på staketet och titta på alla hästarna.

Efter några blåsiga och slutligen kalla timmar så beslöt vi oss för att åka hem.




Jan Guillou - medeltidens värld.

Idag är det Sveriges nationaldag och den ska vi fira på medeltidens värld här i götene, Jan Guillou ska vara där under dagen inte för jag vet vad han ska göra men nått kul hoppas jag.

Kanske blir det lite tornerspel och annat roligt ska ta med kameran och se om jag kan få någon bra bild.

Ska börja fixa i ordning mig nu medans Denwer sover, går betydligt snabbare när han inte ska vara med och prova allt mitt smink.

Sen blir det en snabb liten lunch för mig och Denwer innan vi tar oss in till Götene/ Medeltidens värld.



Dagens outfit



Blus - H&M
Linne - H&M DIVIDED (Nytt)
Jeans - ONLY (tror jag, äldre modell)




Här med kavajen till som kommer från H&M DIVIDED (äldre modell) Men jag älskar den fortfarande.

Städa.

Innan vi trillade i trappan så städade och busade vi för fullt.


Titta där mamma vi har missat lite damm där borta......


Även kallad Denwer långstrump.

Bakom soffan hittar vi många roliga leksaker som åkt under när vi lekt och nu kommer fram igen.



Denwer han ordnar och grejar väldigt mycket när vi städar han gillar att vara med där det händer som mest. Efter mycket bra städ hjälp så var vi äntligen klara och vad fint det blev känns så skönt efter åt när man ser vilket bra resultat städningen gett.

Som tur var så hade vi dåligt väder och det fanns då inte så mycket annat att göra än att städa så kanske det var tur att min lediga dag inte var solig utan regnig, annars kanske vi inte städat alls.


 


Så snabbt det kan gå.



Igår städade vi för fullt här hemma och när vi senare under kvällen skulle gå ner och hänga upp tvätten så hände det en olycka, jag och Denwer trillade i trappan.

På nått sätt så halkade jag och for rakt ner för trappan med Denwer i min famn, jag tar mig för med ena handen och försöker hålla kvar Denwer med den andra men lyckas inte hålla fast honom.

Han trillar åt sidan och slår i huvudet och kinden sen får jag tag i honom igen samtidigt som jag själv dunsar ner för trappan , får tag i hans arm och försöker dra upp honom på mina ben så han inte ska slå sig mer. Till slut når vi slutet av trappan ganska så mörbultade båda två, Ted som redan var i tvättstugan sprang ut och fick tag i Denwer för att se hur det gått med honom.

Jag tar mig haltandes upp för trappan för att hämta något svalt att lägga på bulan som Denwer fått i panna sen sätter vi oss på golvet i källaren för att lugna ner oss och trösta Denwer.

Vad fort det kan gå alltså, men vi hade nog ändå tur vi kom undan men blåmärken och ömmande leder det kunde gått värre.

Det roliga eller om man nu ska kalla det roligt, var att Ted tidigare under dagen nämnde något om att trilla i trappan och jag sa då att jag inte har trillat än.......men senare under samma dag så trillar både jag och Denwer i trappan vilket sammanträffande, känns lite konstigt att av alla dagar så¨händer det idag just när vi pratat om det.


Flyttstäd.

Efter morsdagfirandet så åkte jag tillbaks till min brors gamla lägenhet och fortsatte med flyttstädningen.....alltid lika kul varje gång =)

Tar så himla lång tid bara och man måste vara extremt noga annars kan det hända att man får göra om det eller betala räknigen för att en firma kommer och gör det istället och det var inget vi ville skulle hända så det skrubbades och puttsades i hela lägenheten tills vi äntligen var klara.

   

Här är vi precis klara med allt städ och ska åka hem och lägga alla var helt slut efter allt jobb men resultatet blev riktigt bra.

Morsdag.

Vi firade morsdag på min farmors torp vädret var toppen och grillen stod på max.....hi hi.

Vi åt väldigt gott grillat kött och potatisgratäng efter maten blev det silvia kaka mmm den är smarrig, en av min farmors specialare.



Efet all mat och allt fika så gick vi ner till studsmatta, lyckades fånga Ted och Denwer på bild när dom hoppade.

Denwer  skrattade så ha tjöt när dom hoppade det var jätte rolig jag bara stod vid sidan och skrattade av glädje och av Denwers skratt man blir så glad när han skrattar.

 

Lite nytt.

Var i Skövde idag och hittade lite nytt till Denwer.


Denwer har väldigt ont om shorts så vi har varit på jakt efter några ett tag nu, han behöver ha några stycken att byta mellan dom blir smutsiga fort och tvätta är inget man har tid till varje dag även fast det skulle behövas.

Hitta de dom här coola shortsen på Cubus ca 80kr hel sköna tyckte vi, det är badshorts men man kan ha dom som vanliga också.




Köpte det här sättet på H&M i Lidköping i stl 80 vi provade det hemma och det satt bra, men jag ville gärna ha det i stl 86 vilket tyvärr inte fanns inne.

Så när vi var i Skövde idag så hittade jag det i stl 86 och passade på att byta till den storleken istället, tänkte att han då kanske kan ha nytta av sättet under hela sommaren istället för 1-1,5 månad bara.



Det blev även denna tröjafrån H&M som jag tänkte att han kunde ha som lite skydd mot solen.






Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0