Depend Gellack gör dina egna naglar fina och hållbara till jul och nyår.

Köpte ett startkit av Depend Gellack för att se om det kunde få mitt nagellack att sitta längre än 2 dagar och för att få naglarna att hålla lite bättre. 
Då mitt jobb gör att jag sliter otroligt mycket på naglarna så kännde jag att det är värt att testa, Blir betydligt billigare än att behöva gå och göra naglar på salong och du kan byta färg när du själv vill. 
Pris ca 469.- på H&M och lacken ca 80.- om jag mins rätt.
 
I startkitet ingår:
1 LED-lampa och sladd.
1 flaska med för och efter rengöring.
1 flaska med baslack
1 flaska med topp lack
1 nagelfil och orange pinne till nagelbanden.
 
Om man vill ha mer än bara stärkta naglar alltså ett färgat lack så får man köpa till detta för ca 80:- styck men det går även bra att använda ett av dina vanliga nagellack mellan depends gelbas och topp lack. 
Resultatet blir då inte lika hållbart som om du skulle ha Depends egna gellack då det är mycket tåligare, men ditt vanliga lack sitter ändå lägngre än vad det skulle gjort utan depends bas och topp gelllack.
 
Men som sagt bästa resultat uppnår du med Depends egna färgade gellack.
 
Här har jag använt mig av Depends baslack och belyst med LED-lampan i 30 sek.( innan detta så renjorde jag nageln med rengöringen så klart.)
 
Sen använde jag mina egna vanliga nagellack, målade det vita i två lager snett över nageln och lät det torka utan lampan (då jag ej vet hur det blir om man kör med LED-lampa på vanligt nagellack).
Sen målade jag med glitter lacket från andra sida snett över och lät det torka.
 
Efter det målade jag på Depends topp gellack och in i LED-lampan i 30sek för att sedan måla ett lager till med topp lacket och in i lampan i 30sek. Dett gör jag för att jag inte använt Depends egna färgade gellack vilket skulle gjort att nageln blev lite tjockare och för att uppnå samma resultat så tog jag 2 lager, sen vill jag att det ska hålla så länge det bara går.
 
Avslutade med rengöringen för att få nageln att bli blank och fin.
 
För mig höll resultatet ca 2 veckor hade då fått några rejäla smälar som förstört lite av lacket men inget stort, detta kan man ju bättra på under tiden om man vill. Borde ha behandlat nageln med ytterligare ett lager topgellack efter ca 1,5 veckor då jag sliter mina naglar extremt mycket på jobbet.
Alla produkterna förutom LED-lampan (vad jag vet) går att köpa löst så om topp lacket tar slut är det bara att gå och köpa en sådan flaska och så vidare.
 
Flaskorna med lack fungerar precis som ett vanligt nagellack, Alltså man bara målar på som vilket lack som hällst och tar bort om det kommit något utan för innan man för in fingrarna under LED-lampan.
 
Finns även borttagningsmedel som man köper till för ca 30.- 
Det var inte speciellt svårt att ta bort nagellacket heller och sliter inte på din vanliga nagel.
 
En jätte rolig och bra produkt.....Jag älskar den, har redan sparat mig många avbrutna naglar.
 
Det går även att använda dessa produkter och LED-lampan till tånaglarna, där är resultatet ännu mer hållbart. Ska såklart provas till vår/sommaren.
 

Julgodis Rocky Road

Det här behöver du:

  • 600 g mörk choklad 
  • 2 påsar dumle ca 240 gram (jag köpte dumle i lösviktsgodiset till bättre pris)
  • 2 nävar marshmallows (mini eller klippta i bitar)
  • 3 dl saltade jordnötter 
  • 1 dl skalade pistagenötter
  1. Smält chokladen på låg värme över vattenbad och låt den svalna något.
  2. Blanda samtliga ingredienser med den smälta chokladen.
  3. Häll ut blandningen så den blir ca 3cm tjock på en plåt med bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
  4. När den har stelnat skär du upp den i lagom stora bitar med en vass kniv.
 Jag dekorerade min med mini marshmallows uppe på inna jag ställde in den i kylen.
 

 


 
 
 
 
 
 

Chokladcheesecake.

 
Botten:
 
300 g Oreo kakor
125 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kakrona i mixer och blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en teflonform med avtagbarkant 24 cm i diameter.
Grädda bottnen i 10 minuter.
 
Den gräddade bottnen.
 
 
 
Cheesecakesmet:
 
600 g färskost, typ philadelphia
250 g Kesella
200 g mörk choklad (55-70%)
100 g vit choklad
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
 
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. 
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist rör du i vispgrädden.

Smält chokladen över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i smeten.
 
Häll sen i smeten i formen och in i ugnen i ca 40 minuter. Nu ska du stänga av ugnen och låta kakan stå kvar i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna en stund. Ät den ljummen eller kylskåpskall.
 
 
Nu ska kakan in i ugnen.
 

Sega maränger.

 
Mina första hemmagjorda maränger.
 
Känner mig ganska nöjd faktiskt och goda blev dom.
 

Gör så här

1. Sätt ugnen på ca 120 grader.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer eller en skinktermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då riskerar marängen att sjunker ihop.

5. Fyll en spritts med smeten och spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper på.

6. In i ugnen i ca 45-60 minuter marängerna är färdiga när dom släpper från pappret. Marängerna ska vara frasiga utanpå och lite sega i mitten.

 


Goda skurna pepparkakor.



Jätte enkla och väldigt goda hembakta pepparkakor.
Brukar inte gilla hembakta pepparkakor så mycket, tycker mäst att dom smakar mjöl men dessa enkla skurna pepparkakor är väldigt goda måste jag allt säga.

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2-4 tsk kanel, jag tog 3tsk
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Eventuellt 1,5 dl hackad sötmandel (går att utesluta)
Blanda smör, socker, sirap och kryddor.
Blanda mjöl, bikarbonat (och hackad mandel om du vill ha det) i en egen skål som du sedan rör ner i smör och kryddblandningen.

När degen är färdigblandad delar du den i 2 delar och formar till 2 fyrkantiga längder som du sedan sveper in i plastfolie och lägger i kylen i ca 1 timma.
När degen är kall kan du skära den i skivor som du lägger på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen i ca 12 min på 200 grader. Ha koll på pepparkakorna så dom inte blir brända det kan gå snabbare än vad man tror.


Lycka till.
Mina pepparkakor blev supergoda.

Här ska pepparkakorna strax in i ugnen.
 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0