Paj med parmesanost,kantareller och broccoli.

Deg:

3 dl vetemjöl

125 gr smör

ca 1 msk kallt vatten

en gnutta salt

Fyllning:

100g riven parmesan ost jag tog en som hade lagrats i 22månader från Zeta finns på ica.

300g riven vanlig ost som inte behöver smaka så mycket.

2,5 dl grädde

2 ägg

100g förvällda kantareller


Fryst eller färsk brockoli efter tycke. Jag tog ca 10-15st bitar. 

salt, vitpeppar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Häll mjöl och en gnutta salt i en matberedare. Tärna det kalla smöret och ha i detta.
3. Mixa till en deg, häll i vattnet när degen precis börjar gå ihop.
4. Låt degen vila övertäckt i kylen i ca 30 min.
5. Klä en pajform med degen, nagga botten.
6. Förgrädda pajskalet i ca 10-15 min.

7. Riv osten.
8. Fräs svampen i lite smör i en stekpanna. Salta och peppara svampen lite lätt.
9. Vispa samman äggen med grädden, smaka av med lite salt och vitpeppar.

10. Strö ut hälften av osten i det förgräddade pajskalet. Sen på med kantareller och broccoli som ni ser på bilden ovan.
11. Hälla över äggstanningen och på med rästen av osten (bilden nedan).

 


12. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min, eller tills pajen har fått färg. Passa så att den inte bräns, jag la en folie på dom sista 10 minutrarna så den inte blir bränd.
13. Låt pajen vila i minst 20-30 minuter innan du skär upp den (då hinner den sätta sig och inte flyta iväg i mitten).

Jag tyckte att min paj blev lite för salt, kanske berodde på osten eller så saltade jag för mycket. Tänk på detta om du inte vill ha för salt paj. Ta det lungt med saltet. 

 

Klart!!! 

 

Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0