Älskar Naturgodis.




Jag bara älskar naturgodis men mest dom som är täckta med yoghurt eller choklad.
Hittade en ny favorit som jag inte sett tidigare den orange som smakade apelsin och var fylld med choklad eller nougat och så var det en mandel inuti....den var super god verkligen.

Pröva den nästa gång om ni gillar apelsin smak.




Aldrig fel....



Hittade en (ny) mjukost på tub från Fjällbrynt i smaken rökt kalkonost.
Är inte speciellt förtjust i mjukost men när jag gick där i affären och tittade vid ostarna så fick jag syn på denna och kände att det var dags att prova mjukost igen.

När jag provade den blev jag positivt överraskad, den var nämligen jätte god och jag kommer helt klart att köpa den här i framtiden.
Blev en stor favorit hos oss.


Grilla Champinjoner.



Hos oss så älskar vi champinjoner och när vi grillade sist så hade vi bara lite potatissallad att dela på.

Då kom jag på att vi hade massa champinjoner i kylen så jag sköljde av dom och delade dom på mitten sen på med lite olivolja, salt, peppar och vitlökspulver rörde runt och släng på grillen.

Enkelt och SÅ GOTT.


Browniecheescake.



Browniesmet
  • 150 g smör
  • 1 dl kakao
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
Philadelphiasmet
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker4 tsk vaniljsocker

Smält smöret och rör ut kakaon i det. Medan smöret svalnar rör du ihop äggen och sockret.
Blanda bakpulver och mjöl i en bunke, sen b
landar du ihop det med "äggsmeten" och  sedan i med smöret ordentligt.

Rör ihop philadelphian med äggula, socker & vaniljen.


Smörja & bröda en rund form med avtagbara kanter. Häll i brownissmeten.

Klicka ut philadelpiaröran och dra med en kniv så att det blir fina mönster på kakan.

Grädda kakan lågnt ner i ugnen i 150 grader i ca 40 minuter.


Härlig smet.

Hemmagjord Bearnaisesås.



I veckan gjorde jag min första hemmagjorda Bearnaisesås.

4 personer

  • 150 g smör
  • 1 msk finhackad schalottenlök eller gul lök
  • 4 st krossade vitpepparkorn
  • 1-2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • 2 msk vatten (igen)
  • 1-2 msk färsk, finhackad dragon eller inlagd. Eller 1-2 tsk torkad.
  • 2 msk finhackad persilja
Smält smöret i en kastrull. Finhacka löken och krossa vitpepparkornen i en mortel.
Häll vinäger, vatten, schalottenlök och vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp.
När vätskan nästan kokat bort tillsätt då ytterligare vatten. Sila (så lök och vitpepparkorn försvinner) och häll i en mindre, rostfri skål. Sätt i vattenbad. Tänk på att vattnet ska vara varmt men inte koka i vattenbadet. 
Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt (gärna ballongvisp. Såsen tjocknar nu.
Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget under vispning. Jag brukar ta bort skålen från värmen i omgångar, det blir lättare att hälla ner smöret då.
Rör ner dragon och persilja. Skulle såsen skära sig börjar du om med en äggula och vispar sedan ner den "spruckna" såsen. Servera såsen kall eller ljummen. Värm den INTE för mycket, då spricker den.

Min sås sprack såklart och jag räddade den någon gång med äggula och en skvätt grädde, sen fick jag ont i handleden av allt vispande så jag tog fram min mixer och körde ihop allting i vilket blev jätte bra.




Lite parmesan.


Lite ost litet rivjärn.

Idag blev det tråkig mat, köttbullar och makaroner.
Men det blev genast mycket godare med lite riven parmesan på.


Tjejsko



Hittade även denna fina tjejsko som jag gillar...stl 25-34.

Fina???

Pojkskor.


Fanns även med röd dinosaurie.

Fanns även med blå bil.

jätte fina tyckte jag, funderar på om jag ska beställa hem dom här till www.skohall.se

Det är så svårt, finns så mycket att välja på.


Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0