Självscanning.

Idag har det varit massor att göra på jobbet som vanligt fast det har varit värre än vanligt om ni förstår vad jag menar.

Vi håller nämligen på och bygger om, har nu flyttat kassan och gjort om hela min avdelning vilket är jätte kul och resultatet blev jätte bra.

Efter jobbet blev det Netto och Ica fast jag åkte hem och hämtade Ted och Denwer först så dom också fick följa med.

Vi passade på att anmäla oss för självscanning  på Ica vilket var lite kul....det är nog jätte smidigt så man slipper känna sig stressad när man ska stå och plocka ner varorna efter man betalt, nu är dom redan packade och klara.

Fast man får hoppas att man inte åker på att gå igenom alla varor och behöva packa upp dom för att sedan packa ner dom igen vilket säkert kommer hända någon gång.

Det var både smidigt och svårt att självscanna man fick inte glömma av att scanna in alla varor innan man la ner dom i vagnen vilket var lite svårt att komma ihåg, av ren vana ville man lägga ner allt man skulle ha i vagnen men det får man inte göra......ajja bajja först måste det scannas.




 

Ägg testet.....

Var jätte hungrig förut så jag ställde mig för att steka lite ägg.
Hade 2st ägg fack i kylen och jag visste inte riktigt om dom äldre äggen var okej, så jag fick göra ägg testet.


Så här testar du om dina ägg är för gamla:
Ta ett glas vatten och lägger ner ägget som du vill kontrollera, om ägget sjunker till botten så är det helt okej att äta det.

Men om ägget däremot flyter upp till ytan så är det gammalt och bör ej ätas.


Konstig bild det blev....men den var nästan lite cool =)

Väldigt enkelt och bra sätt att testa äggen på om man är osäker på om dom går att äta.

Efter jag kontrollerat alla äggen så började jag steka några men det slutade med att jag stekte alla 10, tänkte ändå ha på smörgåsen imorgon bitti.
När jag nästan var klar så kom Ted in och fick se att jag stekte ägg då bad han snällt om att jag skulle steka 2st extra som ha kunde äta nu.

Så självklart gjorde jag detta skulle själv ha 2st när jag var klar, sen satt vi inne i soffan och mumsade på stekt ägg med grillkrydda på, riktigt gott var det


Bracy

Bli medlem på campadre.com så får du 50% rabatt på bland annat dessa fina armband hos bracy.se, campadre har ett litet urval av armand som för tillfället har ett lägra pris men bara för dig som blir medlem här.

   
   
   

För övrigt har bracy.se ett välldigt bra utbud på armband så för dig som vill se mer av dem gå in på deras hemsida där det finns mycket finnt att välja bland.


Nästäppa....

Har jobbat idag och det gick ganska så bra rösten höll men jag kände att jag var riktigt torr i halsen ett tag, ska försöka komma ihåg att ta med en vatten flaska till jobbet imorgon.

Men det glömmer förmodligen glömska lilla jag, glömde nämligen min lunch idag......blev så arg och chockad när jag märkte detta så jag visste nästan inte vad jag skulle ta mig till.

Det fick bli en smörgås på cafét utanför jobbet han inte fixa något annat, mackan var god och magen blev mätt så jag var ganska nöj ändå men jag hade hellre använt mina 45kr som den kostade till någonting annat.

Jobbar lite längre imorgon än i dag så jag får  hoppas på att det ska gå bra med förkylningen, sitter just nu och försöker andas genom näsan vilket inte går så bra.....hatar att andas genom munnen specielt när man har ont i halsen, det blir så torrt och irriterat då så man börjar hosta mer.

Får köra med mitt super nässpray igen men man vill ju inte använda det för mycket, det är beroendeframkallande och kan förstöra slemhinnorna i näsan totalt om man använder för mycket så jag försöker hålla mig till vad som rekommenderas.


Jobba imorgon.

Imorgon ska jag försöka mig på att jobba igen, förkylningen är fortfarande kvar men jag tror allt att jag ska klara av det ändå känner mig bättre än förut iaf.
Som tur är så börjar jag sent så jag har lite tid på morgonen att komma igång ordentligt,känner mig oftast sämst på morgonen och kvällen.

Ska försöka spara rösten så den håller hela arbetsdagen imorgon, men det är värst med hostan som man inte kan rå för det är fruktansvärt.

Men det löser sig jag får väll försöka springa ut och dricka vatten ofta så inte halsen blir för torr.



Sjuk sjuk.

Är fortfarande sjuk, inte alls roligt vill vara frisk och kry så jag kan jobba.....men det är inte vad livet bjuder mig på just nu.

Känner att jag inte är lika snuvig idag som tidigare men det sitter ändå som en stor klump i huvudet och trycker och gör ont, halsen har nog blivit värre eller snarare torrhostan plus att det gör ont i luftrören när jag andas.

Som tur är så är jag ledig imorgon så jag har ytterligare en dag på mig att vila upp mig innan jag börjar jobba igen, för jag har bestämt mig för att jobba på Fredag om jag inte blir betydligt sämre men det tror jag nog inte.


Denwer lärde sig att dricka med sugrör igår och det gick jätte fort för honom att lära sig, mycket snabbare än jag trodde. Detta var ju första gången han ens höll i ett sugrör.

Extremt sött var det iaf på bilden är festisen redan slut vilket inte var så uppskattat men sugröret var allt kul att leka med annars.


Fortfarande sjuk....

Tyvärr så är jag fortfarande sjuk......=( det är inte alls roligt sitter här och snorar och hostar om vart annat, ögonen är svullna och rinner speciellt när jag hostar då sprutar det bara tårar ur ögonen.

Så idag har jag varit hemma från jobbet så klart det är inte speciellt lätt att serva kunder när man är så här. Denwer sitter på golvet och bläddrar i en bok, Ted är nere i pannrummet och grejar lite och jag sitter i soffan och vilar så jag ska bli frisk snart.

Finns inte så mycket man kan göra för att bli frisk fort mer än att vila och kurera sig, jag har försökt äta mycket vitlök och druckit hånungsmjölk vet inte riktigt vad jag mer kan göra just nu.
Vet bara att jag vill bli frisk nu.....vill verkligen inte vara sjuk, har precis börjat jobba igen nu efter min mammaledighet så jag tycker det känns lite dumt att vara sjuk nu men det är inget jag kan rå för.

Tror att anledningen till att jag blivit så förkyld är att jag är ovan vid alla bakterier som rör sig på jobbet så det är nog egentligen inte så konstigt att jag är sjuk.


Hånungsmjölk.......först värmer jag mjölken i micron för att sen lägga i en rejäl klick med hånung.


Till middag blev det grillat även fast det inte direkt varit nått super väder.
Fast åh vad gott det var.


Förkyld.

Idag är jag verkligen förkyld men jag har såklart jobbat ändå sen åkte jag till en avslutning och åt korv med bröd, fikade mm det var riktigt mysigt.

Sitter nu hemma och tittar på en av mina favorit filmer 10 orsaker att hata dig, den är riktigt bra vet inte hur många gånger jag har sett den nu men den är lika bra varje gång.

Imorgon blir det tyvärr inte så mycket vilande för min del, vi ska åka och paketera kött igen så det tar nog några timmar kan jag tänka mig. Men resten av den här kvällen hoppas jag få tillbringa i soffan eller sängen då jag känner att jag verkligen behöver vila för att försöka bli av med förkylningen.

Som tur är har jag ingen feber än men man vet inte den kanske kommer snart......vill inte det, har massor att göra på jobbet nästa vecka så jag kan inte vara sjuk vi ska ju bygga om hela min avdelning och då måste jag vara med.

Vi får väll se hur det blir men jag hoppas på att jag blir frisk till Måndag.


Denwer fick en ballong som vi skulle släppa upp i luften.


Tyvärr så fastnade en del balånger i träden men Denwers och Jimmys klarade sig och dom flög riktigt högt upp.


Här står vi precis innan vi ska släppa upp ballongerna.



Godis

Nu har vi varit på marknad det var jätte mysigt att strosa runt bland alla stånd.....ha ha ha eller vad man nu ska säga. Tyckte dock inte att det var så mycket att ha detta året tyvärr, ville köpa godis från Mariannelund men det var ingen där som sålde nått =(

Men jag hittade lite annat gott godis.


Mina påsar med godis.


Jag köpte fudge....mmmmm en med wiskey smak och en original och choklad dom var riktigt goda men jag gillade den med wiskey smak bäst.
Dom ser inte alls goda ut på bilden men det var dom det kan jag garantera...=)

Denna dag bjöd marknaden på soligt och fint väder men när vi skulle sätta oss ute och äta pizza så kände vi att det blåste lite väl mycket så vi fick gå in och sätta oss för att  äta men maten var god ändå hi hi.




Marknad idag.

Idag skulle jag egentligen ha jobbat men jag har tagit semester för att kunna gå på Götene marknaden tillsammans med min lilla familj, hade en del semester att ta ut som jag inte hunnit ta innan jag blev mammaledig.

Sitter just nu och tittar på Denwer när han leker och går runt......ja han går ganska så bra nu faktiskt men det går såklart bäst och snabbast att krypa än så länge =)

Ska strax springa in i duschen en snabb sväng så jag blir ren och fin sen får jag försöka fixa i ordning mig så vi kommer iväg till marknaden någon gång.

Frågan är om man ska försöka äta innan marknaden eller om vi ska äta där borta sen......hmmmm, man köper tyvärr ofta onödigt mycket godis och annat ätbart om man är hungrig.

Vi får väll se hur det blir och vad vi kan hinna med.......marknaden here we come.

Snart.


Leta ägg

Här kommer lite mer bilder från påskafton.


Efter maten var det dags att leta påskägg i trädgården där alla "barn" fick varsitt ägg.


Här mitt i trädet låg Denwers fina påskägg som innehöll 3st jätte fina bilar, han var så glad över dom.



Vid 19 tiden var det dags att gå ut och tända påskbrasan, som tur var så mörknade det ganska så snabbt och alla samlades för att se/ skjuta påsksmällare och raketer.


Mycket fint kort......alla kollar in mormor.


Här är hela våran lilla familjen, vi sitter och tittar på raketerna som skjuts upp.
Denwer var jätte duktig och hade på sig hörselskydden hela tiden men jag såg till att lyfta på dom i mellan åt så han inte skulle få ont, dom sitter ju åt lite.


Bäst att ha på sig solglasögonen.......dom där raketerna är riktigt ljusa =)

Efter att alla raketer var uppskjutna så gick vi in och åt kaka och drack kaffe som avslutning på den här kvällen.


Glad påsk.

Det har varit helt underbart väder här nu i några dagar så vi har i stort sett bara varit ute hela dagarna, sen på kvällen så har jag varit jätte trött och bara försökt vila så det har varit lite torrt på blogg fronten med det är så det blir när vädret är fint.


På påskafton började vi dagen här hemma hos oss i lugn och ro Denwer fick leta efter sitt påsk ägg som han såklart blev jätte glad över.


Jag och Ted fick det stora ägget tillsammans och Denwer fick det lilla.

Vid 16 tiden åkte vi till mamma och pappa för att hjälpa till lite med maten innan vi skulle äta.
Denwer, Ted och Jimmy hittade såklart studsmattan och hoppade runt som små galningar men det var det ifs fler som gjorde.


Denwers hår blev jätte statiskt när han var med och lekte på studsmattan, sen när det var dags för lite högre höjder fick Denwer inte vara med längre av säkerhets själ.


Det var inte bara grabbarna som ville hoppa studsmatta utan en annan lite krabat letade sig även dit för att studsa lite.


En av katterna vill gärna vara med och hoppa lite ibland så han passade på nu när alla andra hoppade........=)

När klockan blev 17 var det dags att äta av all den goda maten som vi fixat fram mm mm mm det var jätte gott och jag som var så hungrig hade bara ätit frukost innan, ville spara mig så jag kunde äta mycket.


En tur i naturen.

I natt hade jag tur Denwer vaknade bara en gång vad jag mins och jag behövde endast gå upp och lägga honom rätt i sin säng ge honom sin napp för att sen lägga mig i min säng och fortsätta sova. Det var riktigt skönt sen sov han ganska så länge idag med han vaknade strax efter 8 så jag fick lite sovmorgon.....skönt.

Efter att vi ätit frukost och övat på att gå så gick vi ut på balkongen och kände att vädret var helt underbart, vi eller snarare jag beslutade mig för att vi skulle ta vagnen och gå ut en sväng nu när det ändå var så fint.

När vi ändå var ute så fixade vi lite påskris så vi har nått att sätta påskfjädrarna i, dom sista 700meterna hem så somnade Denwer, han ligger i sin vagn precis utan för köksfönstret och sover så jag sitter här vid köksbordet och håller ett öga på honom. Ska packa ner lite blöjor och annat så vi kan åka till mamma och pappa, blev inbjudna på middag där idag och efter som vi inte har nått speciellt att göra så tackade vi ja.


En jätte trött liten kille som ligger i vagnen utan för fönstret, lägg märket till påskriset som sticker ut i bak på vagnen....hi hi.


Förlorad tid.

Nu har jag jobbat min "första vecka" eller snarare 4dagar imorgon är det låååångfredag och då har vi stängt som tur är, vi brukar ju alltid ha öppet alla helger annars men vissa så har vi stängt.
Fast de är klart, vi har öppet nu på lördag och det kan jag tycka är rätt dumt, det är ju påskafton men tydligen så finns det folk som vill handla då med så självklart har vi öppet hmmmm.

Men lilla jag har tur denna gång jag är nämligen ledig på lördag så jag får en långhelg vilket gör att det blir en lugn start för mig på jobbet, känner att det kan behövas.

Idag var Denwer hos mina föreldrar när jag och Ted jobbade och när jag kom för att hämta honom så ville han inte åka hem, han kröp fram till min pappa drog honom i byxbenet och ville komma upp till honom igen. *Det var så sött*
Men lite glad blev han allt över att se mig.


Jobbet: idag var det en väldig massa att göra jag var tvungen att plocka saker till annonsen, sen skriva skyltar till den fixa en extra inventering, fylla på slingor som bara flugit iväg nu när det börjar bli vår sen började jag fylla på all fincosmetik och helt plötsligt var dagen slut .

Mitt i allt så hade man en allt för lång lunch på 45min, vilket gör att hela dagen försvinner jag jobbar hellre än att vara på rast när jag väl är på jobbet plus att lunchen inte är betald viket är lite tråkigt men så är det väll på de flesta jobb.

Förut hade vi nämligen 30min rast när man jobbade 6 timmar men helt plötsligt från ingen stans så ska vi nu ha 45min istället vilket gör att jag förlorar 15min i pengar ca 3 dagar i veckan vilket inte känns så kul, räknar man ut vad det blir på ett år så blir det nog en del.

Blev lite nyfiken nu, ska nog försöka göra detta och se vad det kan bli......

Ne nu ska jag sova så jag orkar upp när Denwer vaknar, han är förkyld och är väldigt snuvig så han vaknar och bara skriker flera gånger på nätterna så min sömn är välbehövlig.

Natti natti :)

Dom första dagarna på jobbet igen.

Nu har jag jobbat både min första och min andra dag på jobbet igen efter min mammaledighet och jag måste säga att det faktiskt kändes bra.
Kommer säkert känna sen när sommaren kommer att jag hellre skulle velat vara hemma lite längre men mina mammadagar räckte tyvärr inte så vi fick ändra på våra planer.

I och med att vi köpte hus så blev jag tvungen att ta ut fler mammadagar för att få ut mer pengar. då sprang dagarna iväg och jag fick lov att offra min sommar som jag så gärna velat tillbringa med Denwer innan jag börjat jobba igen.

Men men jag är glad ändå, nu har vi hus och det är något som vi verkligen längtat efter riktig länge och då fick jag lov att offra min sommar för detta såklart.
Jag kommer ju kunna umgås med Denwer ändå fast inte riktigt lika mycket bara.

Har självklart saknat Denwer massor medan jag jobbat men det är så mycket att göra så jag hinner knappt tänka på nått annat än mitt arbete och på vad jag ska göra här näst.

Det är helt klart just nu riktigt kul att vara tillbaka på jobbet ,har längtat lite efter att se alla nya produkter och gå igenom hela avdelningen så det är lite av vad jag roat mig med idag plus mycket mycket mer.


Detta stora påskägg stod på bordet i vårat lunchrum fyllt med massa godis......mmmm självklart så stoppade jag i mig en och annan =)


Mammaledigheten är slut.

Imorgon ska jag börja jobba igen, det var nu över 1år sen som jag jobbade så det känns lite konstigt att åka dit imorgon.
Får hoppas att jag kommer upp ur sängen så att jag kommer i tid........=)

Shit det är helt sjukt att det redan gått 1år sen jag födde Denwer, det känns overkligt tiden har gått alldeles för fort och nu ska man vara ifrån honom flera timmar varje dag. Känner att jag egentligen inte vill det vill vara med honom så mycket det bara går, är nog lite rädd att missa för mycket av hans uppväxt, vilket jag inte vill.

Men visst ska det även bli skönt på nått sätt att äntligen få bry sig om sig själv lite och inte bara tänka på honom, jag tror att det är viktig så man inte förlorar sig själv i mammarollen.

Tänk att få sitta och äta mat själv på jobbet utan att behöva tänka på Denwer, det ska faktiskt bli lite skönt men det känns även lite konstigt att han inte kommer att vara där.

Känner att jag är lite nervös inför att stå i kassan i morgon det var så länge sedan och jag vet att det kommer vara mycket folk i butiken under hela veckan, alla barn har nämligen påsklov och då blir det liv i luckan.

Men självklart så löser jag detta galant jag, har ju mina kollegor till hjälp om jag skulle behöva det.

=)

Storkalas



Idag hade vi storkalas här hemma hos oss, vi bjöd på tacos vilket var uppskattat av alla. Tacos är väldigt bra bjud mat tycker jag det är något som nästan alla gillar och kan äta.

Denna dag har alltså varit riktigt hektisk med allt fix inför och under själva kalaset, man ska både hinna serva alla gäster och se till Denwer....men som tur var så fick jag mycket bra hjälp av Ted, Peter, Maria, mamma och pappa med flera, ja alla hjälptes vi åt speciellt när det gäller att ta hand om Denwer.

Själv så tycker jag att kalaset var lyckat och mycket trevligt och det tror jag att dom andra håller med om.

Vilket väder.

Vilket otroligt fint väder det är idag, jag och Denwer har varit ute en sväng och plockat i massa lådor vi ej packat upp än. Passade även på att leka en stund på balkongen i det härliga vädret, Denwer tyckte att det var jätte skönt att vara ute en stund.

Man får sån himla bra energi av solen vilket är skönt för det behövs verkligen nu. Denwer sover och jag har passat på att bära ut saker till garaget som ska till återvinningen, tänkte att jag skulle ut och sätta mig en liten stund i solen och läsa vecko revyn innan Denwer vaknar.

Idag är det städning som gäller för i morgon är det stort kalas här hos oss och alla som inte sett huset än ska gå husesyn.

Så nu gäller det att jag sätter i gång......känner egentligen inte för det nu när det är så fint väder.


Vind möte.

Igår direkt efter att vi varit och handlat mat så skulle jag åka på vind möte......ja äger nämligen aktier i ett företag och nu var det dags att träffas igen och checka av lite vad som hänt och vad som kommer att hända i framtiden för just detta bolag.

Det var ett mycket intressant möte med mycket att gå igenom och många frågor som vi aktie ägare skulle vara med och bestämma om.

Vid 21:30 var mötet slut och då hade vi suttit där sen kl 18:00 så många var väldigt trötta, det var till och med några som somnade under själva mötet vilket min mamma som också var väldigt trött hade mycket roligt åt.

Hon satt och små skrattade ett bra tag åt dom 2 gubbarna som satt framför oss och sov. Självklart så smittade det av sig så att även jag började skratta......så vi hade riktigt roligt det sista.

Efter mötet åkte vi självklart direkt hem, alla var trötta och dom flesta skulle upp och jobba tidigt idag.


Handla mat.

Idag måste vi åka och handla mat, vi ska ha ett stort kalas här hemma hos oss på Söndag och nu är det sista dagen som Ted är ledig innan kalaset så då får vi passa på.

Den här gången blir det att vi åker till Lidköping där har vi inte varit på ett tag nu, dom senaste gångerna så har vi varit i Skara och handlat  mat.

Det ska bli lite kul att åka dit och titta lite =)

Nu ska jag skynda mig ner och ta en dusch och göra mig i ordning innan vi ska åka.



Piroger.....

Till middag försökte jag mig på att göra piroger, har nog endast gjort det en gång förut men jag tänkte att det kunde vara kul med nått nytt.


Här är pirogerna innan dom åkte in i ugnen.


Här har dom varit i ugnen en stund, råkade bränna dom lite grann men det gör inget. Ted är inte så kinkig så han tar dom mörkaste och jag får dom ljusaste =)

Tyvärr så blev pirogerna lite torra men väldigt goda ändå, jag hoppas på att dom blir lite bättre nästa gång jag provar. Kanske tar ett annat recept på degen nästa gång var tvungen att ta ett utan jäst den här gången då jag inte hade någon.



Shopping

Här kommer lite bilder från våran shoppingrunda på Ikea i Örebro igår.

Vi hittade massor av fina glas och efter som vi behövde en mellan storlek på glas så passade vi på att köpa det till ett mycket bra pris.


Här är dom nya glasen som åker in i skåpet och dom gamla udda glasen åker nu ut.


Hittade även några glas som vi redan hade hemma men inte så många utav så vi passade på att köpa några till, detta är ett glas i storleken mindre än den förra.

Tycker dom här är lite söta med alla prickar på.....=)


Hittade även en glastillbringare perfekt att ha till all saft i sommar sen blev det även in pizza skärare som man kan ha till så mycket mer än just pizza som tex när man bakar för då är dom kalas bra att ha.

Penslarna i gummi har jag velat ha länge, tycker att den äldre varianten av brödpensel blir så snuskig när man använder den till att pensla kött mm och den är svår att rengöra.
Så nu äntligen har jag en bra pensel som är lättare att rengöra, är väldigt glad för det och tror att dom kommer användas flitigt i sommar.


Äntligen äntligen äntligen en socker ströare som jag velat ha väldigt lägen men bara glömt av att köpa, men nu pryder den sin plats i skåpet och jag slipper använda hela påsen när jag ska ta socker på gröten.


I och med att jag ska börja jobba nu på måndag så insåg vi att det behövdes några fler matlådor då någon av nån anledning verkar äta upp dom flesta av våra mat lådor, så nu köpte vi ett gäng av våran favorit.

Självklart köpte vi en massa annat skoj..........denna gång blev det inte så mycket möbler, eller inga alls förutom Denwers barn stol som ska stå hos mormor och morfar.

Vi tittade mest och avvaktade då vi inte riktigt visste vad vi skulle ha vart och så måste man hem och mäta lite innan.....är så tråkigt om det inte passar när man kommer hem.

Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0