Fetaostfyllda köttbullar.

 

Ingredienser:

  • 400 g blandfärs
  • 5 msk ströbröd
  • En halv finhackad gul lök
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt och något krm vitpeppar
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk oregano
  • 100 gram tärnad eller smulad fetaost

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölk och ströbröd, hacka sedan lök och blanda ihop alla ingredienser till köttbullesmeten i en skål. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  3. Stek ett litet smakprov och njut. Kanske behövs mer av någon krydda?
  4. Forma köttbullar stora som pingpongbollar och bryn lite i taget i en stekpanna. Lägg över i en ungsform efterhand.
  5. När du brynt alla köttbullar ställer du in dem i ugnen i ca 20 minuter.
  6. Servera de köttbullarna med ex. klyftpotatis, tzatziki, tomatsallad samt lite grönsallad. Gärna lite extra smulad fetaost på toppen med. Jag valde att göra potatismos och stekta champinjoner till vilket uppskattades av barnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0