Bakar frallor toppade med flingsalt och solrosfrön.

 
  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
 
Smula ner jästen i en bunke och häll på hälften av vattnet, rör tills jästen löst sig och häll på rästen av vattnet.
Blanda i salt och olivolja.
 
Nu kan du börja ta i mjöl lite i taget, balnda så mjölet går in ordentligt. Kan hända att inte riktigt allt mjöl går åt. När degen släpper från kanten är den färdig för jäsning. Lägg en bakhandduk över bunken och låt degen jäsa i ca 60 min.
 
Nu kan du baka ut lagom stora frallor på mjölat bakbord, lägg på pålåt med bakblåtspapper på och låt dom jäsa i ytterligera 30 min. (Jag jgorde en plåt med ganska stora frallor och en med minisar till barnen)
 
När dom jäst färdigt penslar du dom försiktigt med vatten och strör på solrosfrön och lite flingsalt, sen blir det skjuts in i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter.( Lite mindre tid för mini frallorna)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0