Solskensbullar....
Det här behöver du till ca 25 bullar lite beroende på hur stora du vill ha:
50 gram jäst ( för söta degar )
150 gram smör
1/2 msk malen kardemumma
5 dl standardmjölk
1 kryddmått salt
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
11-13 dl vetemjöl
1 ägg (vispat till penslig av bullarna innan dom ska in i ugnen.)
MarsanKräm ( Jag använde vanlig marsan sås som blandas med mjölk, ta bara i mer pulver så du får en tjock konsistens som kan klickas ut med sked.)
Smält smör och strösocker till att doppa bullarna i.
Gör så här:
Smula jästen i en bunke.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt i en kastrull till fingervarmt ca 37 grader.
Häll lite av den 37 gradiga vätskan på jästen och rös så jästen löser upp sig, ta sedan i rästen av vätskan.
Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.Rör sedan ner resten av mjölet lite i taget, spara eventuellt lite mjöl tills du bakar ut. Degen ska inte bli för hård,minska då hellre på mjölet jag tog ca 2 dl mindre av mjölet. Bullarna kan annars blir för hårda och torra när de har gräddats.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 40- 50 minuter.
Baka sen ut den och arbeta den smidig, dela den i ca 25 stycken delar.
Rulla till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan en grop i varje bulle och fyll med vaniljkräm.
Låt bullarna jäsa ytterligare 40 minuter.
Vispa ett ägg med gaffel och pensla hela bullarna innan du sätter in dom i ugnen.
Ugnen ska vara på 225 grader coh dom gräddas i 5- 8 minuter. Du ser när dom börjat få fin färg så är det dags att ta ut dom.
Smält smör och häll upp socker i en annan skål så du kan doppa bullarna.
Pensla dom varma bullarna med smör och doppa gensat i strösockret ta en i taget så blir det bäst.
Låt svalna på galler.
Underbart goda bullar jag blev jätte nöjd, det gick bättre än jag trott.