Solskensbullar....

Färdiga bullar.

Det här behöver du till ca 25 bullar lite beroende på hur stora du vill ha:

50 gram jäst ( för söta degar )

150 gram smör

1/2 msk malen kardemumma

5 dl standardmjölk

1 kryddmått salt

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

11-13 dl vetemjöl

 

1 ägg (vispat till penslig av bullarna innan dom ska in i ugnen.)

MarsanKräm ( Jag använde vanlig marsan sås som blandas med mjölk, ta bara i mer pulver så du får en tjock konsistens som kan klickas ut med sked.)

Smält smör och strösocker till att doppa bullarna i.

Bullarna innan dom bitt penslade med ägg för att sedan åka in i ugnen.
 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt i en kastrull till fingervarmt ca 37 grader.
Häll lite av den 37 gradiga vätskan på jästen och rös så jästen löser upp sig, ta sedan i rästen av vätskan.

Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.Rör sedan ner resten av mjölet lite i taget, spara eventuellt lite mjöl tills du bakar ut. Degen ska inte bli för hård,minska då hellre på mjölet jag tog ca 2 dl mindre av mjölet. Bullarna kan annars blir för hårda och torra när de har gräddats.

Låt degen jäsa under bakduk i ca  40- 50 minuter.
Baka sen ut den och arbeta den smidig, dela den i ca 25 stycken delar.
Rulla till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan en grop i varje bulle och fyll med vaniljkräm.
Låt bullarna jäsa ytterligare 40 minuter. 

Vispa ett ägg med gaffel och pensla hela bullarna innan du sätter in dom i ugnen.
Ugnen ska vara på 225 grader coh dom gräddas i 5- 8 minuter. Du ser när dom börjat få fin färg så är det dags att ta ut dom.

Smält smör och häll upp socker i en annan skål så du kan doppa bullarna.
Pensla dom varma bullarna med smör och doppa gensat i strösockret ta en i taget så blir det bäst.
Låt svalna på galler.

Underbart goda bullar jag blev jätte nöjd, det gick bättre än jag trott.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0