Sega maränger.

 
Mina första hemmagjorda maränger.
 
Känner mig ganska nöjd faktiskt och goda blev dom.
 

Gör så här

1. Sätt ugnen på ca 120 grader.

2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.

3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer eller en skinktermometer.

4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då riskerar marängen att sjunker ihop.

5. Fyll en spritts med smeten och spritsa ut små maränger på en plåt med bakplåtspapper på.

6. In i ugnen i ca 45-60 minuter marängerna är färdiga när dom släpper från pappret. Marängerna ska vara frasiga utanpå och lite sega i mitten.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0