Chokladcheesecake.

Botten:
300 g Oreo kakor
125 g smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kakrona i mixer och blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en teflonform med avtagbarkant 24 cm i diameter.
Grädda bottnen i 10 minuter.

Den gräddade bottnen.

Cheesecakesmet:
600 g färskost, typ philadelphia
250 g Kesella
200 g mörk choklad (55-70%)
100 g vit choklad
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist rör du i vispgrädden.
Smält chokladen över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i smeten.
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist rör du i vispgrädden.
Smält chokladen över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i smeten.
Häll sen i smeten i formen och in i ugnen i ca 40 minuter. Nu ska du stänga av ugnen och låta kakan stå kvar i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna en stund. Ät den ljummen eller kylskåpskall.


Nu ska kakan in i ugnen.

Kommentarer
Trackback