Chokladcheesecake.

 
Botten:
 
300 g Oreo kakor
125 g smör
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Mixa kakrona i mixer och blanda sedan i det smälta smöret. Tryck ut till en botten i en teflonform med avtagbarkant 24 cm i diameter.
Grädda bottnen i 10 minuter.
 
Den gräddade bottnen.
 
 
 
Cheesecakesmet:
 
600 g färskost, typ philadelphia
250 g Kesella
200 g mörk choklad (55-70%)
100 g vit choklad
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 dl vispgrädde
 
Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål. 
Blanda i strösocker och vaniljsocker.
Rör i ett ägg i taget och sist rör du i vispgrädden.

Smält chokladen över vattenbad. Vänd försiktigt ner chokladen i smeten.
 
Häll sen i smeten i formen och in i ugnen i ca 40 minuter. Nu ska du stänga av ugnen och låta kakan stå kvar i ca 30 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna en stund. Ät den ljummen eller kylskåpskall.
 
 
Nu ska kakan in i ugnen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0