Glutenfritt fröknäcke.


Jätte gott glutenfritt knäckebröd.

2 dl majsmjöl
¾ dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
2½ dl kokande vatten
½ dl olja
flingsalt


Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke.
Häll över det kokande vattnet och oljan och rör om till en jämn massa.
Klä en plåt med bakplåtspapper och häll över massan på plåten.
Klä en plastpåse över handen och platta ut massan så tunt du kan, (täcker nästan en hel plåt).
Strö till sist över flingsalt och platta eventuellt in det med handen.
Skär ut bitar i valfristorlek som du sedan kan bryta isär när det är färdigt och har svalnat helt.
Grädda i ugnen ca 1 timme och 15 min men ha lite koll alla ugnar är olika.
Ta ut och låt svalna och bryt sedan i bitar.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0