Tacosoppa.

 
Det här behöver du :
350- 400 gram färdig tacofärs
Olivolja
3 potatisar eller fler om dom är små
2 morötter
1 gullök
1 vitlök
1 burk krossade tomater
1 liter vatten
1/2 dl chilisås
salt och peppar efter smak
 
Häll i oljan i en stor kastrull och värm på under tiden som du skalar morötter, potatis och vitlök. Hacka dessa i mindre bitar och stek på i oljan tills dom blir lite mjuka.
I med köttfärsen, vatten, krossade tomater och chilisås.
Låt koka i ca 15-20 min tills potatisen och morötterna är mjuka, smaka av med salt och peppar. 
 
 
Bra när man har mycket tacofärs över.
 

Ribbs.

 
Såg att vi hade revben i frysen som vi nästan aldrig kommer till att laga så jag tog tag i detta och slängde upp dom fär tining.
 
La dom i en påse, använde mig av salt, grillkrydda och en vanlig grillolja för att få fin smak på köttet.
Se till att det kommer krydda på alla sidor av revbenen så alla får god smak.
Låt ligga några timmar.
 
Hade ugnen på 175 grader på över  och under värme. Värmde ca 30 min senvände jag på dom ca 30 min till på den sidan och sen såg jag att dom började bli färdiga ( släppa lite från benet) då vände jag på dem igen och tog på grill i ca 15 min.
 
Jag tror knepet är att låta det ta tid och inte har för hög värme.
 
Detta blev helt ortoligt gott så nu skar jag snart in i frysen och leta igen efter fler revben som ligger och skräpar.
 
 

Solskensbullar....

Färdiga bullar.

Det här behöver du till ca 25 bullar lite beroende på hur stora du vill ha:

50 gram jäst ( för söta degar )

150 gram smör

1/2 msk malen kardemumma

5 dl standardmjölk

1 kryddmått salt

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

11-13 dl vetemjöl

 

1 ägg (vispat till penslig av bullarna innan dom ska in i ugnen.)

MarsanKräm ( Jag använde vanlig marsan sås som blandas med mjölk, ta bara i mer pulver så du får en tjock konsistens som kan klickas ut med sked.)

Smält smör och strösocker till att doppa bullarna i.

Bullarna innan dom bitt penslade med ägg för att sedan åka in i ugnen.
 

Gör så här:

Smula jästen i en bunke.
Värm upp mjölk och smör, kardemumma, socker och salt i en kastrull till fingervarmt ca 37 grader.
Häll lite av den 37 gradiga vätskan på jästen och rös så jästen löser upp sig, ta sedan i rästen av vätskan.

Rör ihop bakpulver med ett par deciliter mjöl och rör ner i degvätskan.Rör sedan ner resten av mjölet lite i taget, spara eventuellt lite mjöl tills du bakar ut. Degen ska inte bli för hård,minska då hellre på mjölet jag tog ca 2 dl mindre av mjölet. Bullarna kan annars blir för hårda och torra när de har gräddats.

Låt degen jäsa under bakduk i ca  40- 50 minuter.
Baka sen ut den och arbeta den smidig, dela den i ca 25 stycken delar.
Rulla till runda bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Tryck sedan en grop i varje bulle och fyll med vaniljkräm.
Låt bullarna jäsa ytterligare 40 minuter. 

Vispa ett ägg med gaffel och pensla hela bullarna innan du sätter in dom i ugnen.
Ugnen ska vara på 225 grader coh dom gräddas i 5- 8 minuter. Du ser när dom börjat få fin färg så är det dags att ta ut dom.

Smält smör och häll upp socker i en annan skål så du kan doppa bullarna.
Pensla dom varma bullarna med smör och doppa gensat i strösockret ta en i taget så blir det bäst.
Låt svalna på galler.

Underbart goda bullar jag blev jätte nöjd, det gick bättre än jag trott.

 


Nutella ris...

 
smält en liten burk nutella i en kastrull på svag värme, när den är mjuk och smidig lägger du i det puffade riset och rör om ordentligt. Klicka ut med sked på bakplåtspapper och sen in i kylen.
Förvaras svalt.
 

Baguetter under jäsning.

 
Bakat baguetter.....inte min grej att baka bröd direkt.....
Jag är mer för kakor och sånt med choklad.
 
Men jag har bestämt mig för att försöka baka lite bröd nu nån gång ibland.

Enkelt mellanmål.

 
Enkelt mellanmål nyponsoppa med mandelbeskvier och glass.
Gott och enkelt nån gång ibland, blev ett sent "kvällsmål" för oss.
 
 

Godmorgon "Gravid juice" Järn och Folsyra.



Som gravid behöver man ofta ett tillskott av järn och folsyra.

Själv har jag haft jätte stora problem med med lågt järn vilket inneburit att jag känt mig yr och svimfärdig varje dag både på jobbet och hemma men mest på mitt arbete där jag står och går hela dagarna.

 

Då jag inte kan äta järntabletter pga att min mage inte klarar detta, fick jag tillslut efter många om och men järndropp vilket gjorde att jag blev betydligt bättre, jag klarade av att jobba utan att svimma varje dag.

 

Tyvärr blev det sämre igen efter ett tag och jag blev jätte arg och ledsen, ville jobba men kände att jag inte ville åka in och svimma på jobbet varje dag igen....
 

Hittade då GODMORGON juice med järn och folsyra och tänkte att jag måste testa denna drack ett stort glas varje morgon och ibland ett på eftermiddagen det tog ett tag men jag började känna att svimningarna inte skedde varje dag längre vilket var helt otroligt. Pga att det fortfarande inte var helt bra så valde jag att under en månad även prova Blutsaft vilket gjorde att jag blev mycket bättre, denna kan man behöva ta kanske varannan eller var 3.e månad för att hålla järnet uppe. Själv har jag inte behövt ta någon mer Blutsaft och det tror jag att jag har denna juicen att tacka för.

 

Så till dig som har låga järnvärden och känner dig yr svimfärdig så vill jag tipsa om Godmorgon iron + folacin juice den har hjälpt mig och gjort att jag faktisk kan jobba och slipper svimma varje dag.

 

Det kan ta ett tag innan du märker resultat, men dricker ett glas varje morgon i minst 1 månad så tror och hoppas jag att detta kan hjälpa även dig.

 

Detta hjälpte på mig och jag hoppas att det kan hjälpa någon annan som kanske lider av samma problem som mig under sin graviditet eller bara i sin vanliga vardag.

 

Har alltid haft problem med svimningar även när jag inte är gravid men då sker det inte lika ofta, tror att denna juice kan hjälpa mig även efter min graviditet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Testat att göra Barilla Cannelloni.

 
Prova de dessa roliga pasta korvar....jag gjorde enligt receptet på baksidan.
 
Blev annorlunda och var ganska krångligt att göra.
 
Ska prova att fylla med köttfärs eller kyckling röra tror det kan vara gott.
 
 

Ostkaka från Frödinge.

 
Blev ostkakak med sylt och grädde till mellis idag.
Var verkligen längesen som jag åt ostkaka förstår inte varför det är ju super gott, nått jag får göra oftare.
 
Tips när jag bara ska vispa lite grädde så tar jag min skakis istället för att krongla fram elvispen och en skål. Det är enkelt och går fort, jag och barnen turades om och skaka. Gräden blev klar innan vi kände oss färdig skakade:)
 

Mannagrynspudding.

 
Mannagrynspudding.....såååågott, låter äckligt men det är det inte.
 
Vi var sugna på kvällsmat och hade dålig fantasi, kom bara på att göra mannagrynsgröt som så många gånger förut. Men så kom jag att tänka på vad jag fick hos en vänns föräldrar när vi typ gick i sjuan...nämligen mannagrynspudding och jag bara älkade det.
 
Så nu blev jag tvungen att prova om det var så gott som jag minns att de var...och det var det.
Barnen tyckte också om det:)
 
 
 

Härlig grillad kyckling i krämig sås i ugnen.

 
Mins inte längre riktigt hur jag gjorde detta längre då jag fann härliga bilder på denna goda maträtt i kameran.
 
De jag minns var att jag tog en grillad kykling och tog av allt köttet och dela det i bitar. La det i en form och på med en burk champingoner. Tryckte sönder några kryddpepparkorn och släng i en gryta med grädde och soja och ev creme fraich och en buljong smaka ev av med salt och peppar. Sjud det en stund och sen häll det över kyklingen och in i ugnen på ca 200g i ca 20-30min.
 
 
 
 

Vårt Haloween pyssel.

 
Mälade upp med bläck på pumpan så vi viste hur vi skulle skära.
 
 
Kastanjspindlar...gör hål för benen med en tandpetare eller en potatissticka och använd pipränsare som ben.
Enkelt och kul.
 
 
 
Såhär såg våran pumpa ut när den var klar.
 
 

Pizza Tortilla från Santa Maria.

 

I tortilla paketet fanns det 4st Pizza tortillabröd till detta köpte jag en pizza sauce och en pizza topping som jag antog att man skulle ha till detta.

 
 
På med såsen och och valfri topping jag gjode två milda till barnen och två lite starkare till oss.
 
 
Här över har jag närmast i bild den en lite starkare med Jalapenjo roja (köpt på willys) champingjoner och pesto sen på med ost. Den längst bort blev en vanlig ost, skinka och champingjoner.
 
Så här blev 2 av dom. 
Till detta skar jag upp minitomater i tunna skivor som vi strödde över....super gott och frächt och såklart den vita pizza såssen.
 
Alla åt och var glada, detta kan jag rekomendera går snabbt och enkelt och barnen gillar att få vara med och lägga på eget pålägg.
 
 
 
 
 
 

Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0