God middag.

 
Ris, kyckling i sås och grillat hembakt bröd in gnidet i vitlök.....super gott.
 

Salmiak crème.

 
Såg jätte gott ut men tyvärr inget för mig fast jag älskar lakrits.
Det blev verkligen jätte fel/ konstigt, inget jag vill prova igen.
 
Ska se om jag kan hitta på nån kaka eller liknande som jag kan använda den till.
 
 

Hastbullar.

 
Lite fika till lill tjejens 2 årsdag.
 
 
Resept på Hastbullar som syns på fatet till höger på bilden.
 

5 dl mjöl

2 1/2 tsk bakpulver

1 dl socker

3/4 tsk malen kardemumma

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 ägg

2 dl mjölk

Garnering: 1 ägg, pärlsocker  och eventuellt hackad sötmandel

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Finfördela matfettet i mjölblandningen, tillsätt sen ägget och mjölken. Arbeta raskt ihop till en kladdig smet.

Klicka ut smeten, cirka 1 matsked, i vanliga pappersformar. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Bullarna ska få en fin gyllenbrun färg. 

Enkelt och snabbt att göra.

 

 


Marabou gräddnougat.

 Mitt ha begär i slutet av graviditeten.
Gärna några bitar varje dag
 
Har inte hittat gräddnougaten i stor variant än men jag hoppas verkligen det kommer.
Är beroend....
 
 
 

Rosa naglar.

 
 
Rosa naglar med tunt lager rosa glitter i topparna.
 
Jätte fint men svårt att fånga på bild.
 

Glossybox februari.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dulce de leche browni.

 
120 g smör
170 g choklad, jag tog mörk blockchoklad
1/2 dl kakao
3 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
ca 1 burk kokad kondenserad mjölk ( Dulce de leche )
 
Dulce de leche = Mjuk kola som du får genom att koka en burk kondenserad mjölk på svag värme i 3 timmar. Burken ska vara under vatten hela tiden, fyll ev. på mer om det behövs under koktiden. 1 burk blir ca 3 dl kyl burken sakta så den är kall när du öppnar den. ( vet att det nyligen kommit ut färdig kokt Dulce de leche i butikerna, ska se om jag kan hitta det här hos oss vore bra)

Smält smör och mjölkchoklad på låg värme i en kastrull Eller på svag värme i micron. Häll blandningen i en skål och vispa i ett ägg i taget. Blanda socker, vaniljsocker, vetemjöl och kakao I en egen skål. Vänd sedan ner detta i chokladblandningen.

Häll hälften av smeten i en form som är 20x20 cm, klädd med bakplåtspapper. Klicka ut hälften av dulce de leche över smeten med hjälp av en tesked. Häll över resten utav brownie smeten och klicka sedan ut resten av dulce de lechen och dra ut klumparna lite med skeden.

Grädda i 180 grader, ca 35 min (brownien ska fortfarande vara lite lös i mitten). Låt kakan svalna i formen och skär sedan upp den i mindre bitar.
 
Såå gott, me like.
 
Min nykokta Dulce de leche.
 
Brownismet som jag klickat och dragit ut DDL på. Sen på med brownismet igen.
 
Sen på med resten av DDL:en. Jag drog ut min lite så det kom överallt och skjutts in i ugnen.
 
När den svalnat tog jag ur den ur formen och skar upp den.
 
Yam Yam.....
 
 
 
 

Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0