#Fudgekaka. Ugn 175grader.
300 g smör
4½ dl socker
3 ägg
1½ dl kakao
6 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
#Glasyr.
3 dl grädde
3 dl socker
3 msk sirap
150 g blockchoklad
150 g smör (sist!)
Smält smöret och låt det svalna lite medan du rör ihop socker och ägg i en skål. Rör sedan ner de övriga torra ingredienser och avsluta med att blanda i lite i taget av det smälta smöret.
Bred ut smeten i bakplåtspappersklädd långpanna/form. Grädda på 175 grader i 15-20 min, vänd sedan kakan och ta bort bakplåtspapperet.
Glasyren:brukar jag göra när kakan är färdig och håller på att svalna. Koka allt utom smör i 20-25 min tills det tjocknar. Ta bort från värmen och blanda i smör och bred såsen över den kalla kakan. Låt stelna och skär sedan i rutor. Servera gärna med lite glass eller grädde.
#choklad #chokladkaka #gott #kaka