Saft på svartavinbärsblad.

 Räster efter saft silningen
 
 
2L Svarta vinbärsblad väl packade.
3st Citroner skivade.
2L Vatten.
2kg Socker.
60gram Citronsyra.
eventuellt, Atamon.
 
Skölj bladen och lägg dom i en stor bunke. Tvätta och skiva citronerna, lägg dom ihop med bladen. Koka upp vattnet och häll det över bladen och Citronerna.  I med citronsyran och rör om ordentligt. Ställ det svalt och mörkt gärna i kylskåpet, låt stå 5 dygn. Sila och tappa upp på med Atamon, väl rengjorda flaskor. hållbart i kylen flera månader.
 
Jag valde att inte ta atamon utan frös min saft direkt och förvarade den öppnade flaskan i kylen som håller i någon/några månader där av tog jag mindre flaskor så det inte ska bli gammalt.
 

Ljus  och fin saft som nu hälls upp på flaskor. Saften har lite mildare smak så om man vill ha starkare smak är det bara att hälla i lite mer än vanligt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0