Träning för ögonen extra bra för dig som sitter mycket vid datorn

Ögonen utsätts för stora påfrestningar, Inte ens när man sover vilar de helt och hållet. Luftföroreningar, luftkonditionering och cigarettrök bidrar ytterligare till att påfresta ögats bindhinna.


Förbättrad syn Skäm bort dina ögon regelbundet: genom att fästa blicken på långt avstånd. Detta gör att linsmusklerna slappnar av och innebär att ögat inte behöver flyttas så mycket för att justeras. Det är inte bara personer som arbetar framför datorn som bör komma ihåg att blinka.När man blinkar fuktas ögat och hornhinnan rengörs.

Se till att gäspa stort då och då, detta fuktar ögat och gör att ansiktsmusklerna slappnar av. Genom målinriktade gensvar från andra sinnen, såsom beröring, avlastar du ögat lite. Läsning och inlärande är lättare när det kombineras med andra sinnesintryck.

När det gäller Internet är det lindrigare för ögonen att skriva ut en sida än att läsa texten på skärmen. Se bättre ut Vackra ögon fångar verkligen betraktarens blick. Personer med avslappnad blick ser mer strålande, vakna och öppna ut. Genom att klappa ögonen lätt med fingertopparna och knacka runt ögonen med knogarna stimulerar man blodcirkulationen och får musklerna att slappna av.

Massage av pannan och tinningarna, kombinerat med ett lätt tryck på näsryggen kan göra underverk. Cirkelträning för ansiktsmusklerna hjälper även ögonen: Höj ögonbrynen och titta samtidigt uppåt. Flytta sedan ögonbrynen och titta i motsatt riktning. Skratt aktiverar fler ansiktsmuskler än nästan alla andra ansiktsrörelser. Dra mungiporna uppåt och sänk dem sedan igen.


Kommentarer
Postat av: Milla

Bra info!

Jo, länkar (i sidospalten) gör du genom att gå in under Skapa och välj Länk, istället för Inlägg.

Sen om du vill länka till något i ett inlägg klickar du på symbolen som ser ut som en kedja. Superlätt!



Kram kram.

2008-11-11 @ 07:11:45
URL: http://baramittlillaliv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bildbloggar Affärsverksamhet bloggar Bloggtoppen.se
RSS 2.0